The Malay College Kuala Kangsar

Mesyuarat Agung Rumah Sukan Sesi 2018

Mesyuarat rumah sukan telah dilangsungkan pada Jumaat 5 Januari 2018. Ketua-ketua rumah baru telah dilantik seperti berikut. Untuk rekod pada 2017 rumah Idris di kedudukan pertama, kedua rumah Ahmad, ketiga rumah Mohd Shah dan keempat rumah Sulaiman.

 

RUMAH AHMAD

KETUA RUMAH: DANIAL HAKIMI BIN SHAHZOOL HAZIMIN

PEN. KETUA RUMAH: MEGAT AMIRUL AFIQ BIN AZLAN 

RUMAH IDRIS

KETUA RUMAH: AHMAD SYAHIR  IRSYAD BIN AZMI

PEN. KETUA RUMAH: AIMAN IZZAT BIN AMIR NOR RABI 

RUMAH SULAIMAN

KETUA RUMAH: MUHAMMAD AMIR HAKIM BIN MAT RAHIM

PEN. KETUA RUMAH: MUHAMMAD DANIAL BIN AZARISMAN

RUMAH MOHD SHAH

KETUA RUMAH: AHMAD ALIF BIN MD ZAINI

PEN. KETUA RUMAH: ADAM AMANI BIN MUHD HAMIDI

TEMUBUAL RTM BERSAMA HM ANAND

SINGLE SIGN-ON

Single Sign-on (SSO) ialah satu ciri kawalan akses untuk pelbagai sistem yang  berkaitan tetapi tidak bergantung di antara satu sama lain. Dengan ciri ini, seorang  pengguna hanya perlu log masuk sekali sahaja untuk mengakses semua sistem yang dibenarkan akses tanpa perlu log masuk secara berasingan untuk setiap sistem. 

 

 

MCKK Sebagai Sekolah Berprestasi Tinggi

Sekolah Berprestasi Tinggi (SBT) ditakrifkan sebagai sekolah yang mempunyai etos, watak, identiti tersendiri dan unik serta menyerlah dalam semua aspek pendidikan. Sekolah ini mempunyai tradisi budaya kerja yang sangat tinggi dan cemerlang dengan modal insan nasional yang berkembang secara holistik dan berterusan serta mampu berdaya saing di persada antarabangsa dan menjadi sekolah pilihan utama.

Pemilihan kelompok 20 SBT yang pertama seperti diumumkan pada 25 Januari 2010 menyaksikan pengetua dan guru besar diberi autonomi tambahan dalam pengurusan kurikulum, kewangan dan kakitangan.

Pemilihan MCKK dalam kelompok 20 SBT pertama merupakan satu pencapaian yang sangat membanggakan buat warga sekolah. Secara holistiknya, ianya telah menyuntik semangat kepada para pendidik untuk terus berusaha demi menjaga reputasi sebagai SBT.

 

Hubungi Kami

          

The Malay College Kuala Kangsar,

Jalan Tun Abdul Razak,

33000 Kuala Kangsar,

Perak Darul Ridzuan,

MALAYSIA.

 

Tel: +605 7761400

Fax: +605 7764500

Emel : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PAUTAN PEMBELAJARAN