The Malay College Kuala Kangsar

Maklumat Pendaftaran Tingkatan 1 Tahun 2018

Tahniah diucapkan kepada calon yang berjaya terpilih ke Tingkatan 1 The Malay College Kuala Kangsar untuk sesi persekolahan 2018. Berikut merupakan maklumat penting sebagai panduan kepada ibu bapa serta pelajar. 

-->Tarikh Pendaftaran: 10 Januari 2018 (Rabu)

-->Masa: 9.00 pagi

-->Tempat: Auditorium Tun Abdul Razak, MCKK

Sila muat turun panduan dan borang-borang yang dilampirkan. Borang-borang ini hendaklah diisi terlebih dahulu dan dibawa pada hari pendaftaran nanti.  

PANDUAN TINGKATAN 1 TAHUN 2018 (Untuk dicetak sebagai panduan)

MUAT TURUN BORANG (Untuk diisi dan dibawa sewaktu pendaftaran)

TEMUBUAL RTM BERSAMA HM ANAND

SINGLE SIGN-ON

Single Sign-on (SSO) ialah satu ciri kawalan akses untuk pelbagai sistem yang  berkaitan tetapi tidak bergantung di antara satu sama lain. Dengan ciri ini, seorang  pengguna hanya perlu log masuk sekali sahaja untuk mengakses semua sistem yang dibenarkan akses tanpa perlu log masuk secara berasingan untuk setiap sistem. 

 

 

MCKK Sebagai Sekolah Berprestasi Tinggi

Sekolah Berprestasi Tinggi (SBT) ditakrifkan sebagai sekolah yang mempunyai etos, watak, identiti tersendiri dan unik serta menyerlah dalam semua aspek pendidikan. Sekolah ini mempunyai tradisi budaya kerja yang sangat tinggi dan cemerlang dengan modal insan nasional yang berkembang secara holistik dan berterusan serta mampu berdaya saing di persada antarabangsa dan menjadi sekolah pilihan utama.

Pemilihan kelompok 20 SBT yang pertama seperti diumumkan pada 25 Januari 2010 menyaksikan pengetua dan guru besar diberi autonomi tambahan dalam pengurusan kurikulum, kewangan dan kakitangan.

Pemilihan MCKK dalam kelompok 20 SBT pertama merupakan satu pencapaian yang sangat membanggakan buat warga sekolah. Secara holistiknya, ianya telah menyuntik semangat kepada para pendidik untuk terus berusaha demi menjaga reputasi sebagai SBT.

 

Hubungi Kami

          

The Malay College Kuala Kangsar,

Jalan Tun Abdul Razak,

33000 Kuala Kangsar,

Perak Darul Ridzuan,

MALAYSIA.

 

Tel: +605 7761400

Fax: +605 7764500

Emel : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PAUTAN PEMBELAJARAN