The Malay College Kuala Kangsar

Tawaran Kemasukan ke International Baccalaureate Diploma Programme MCKK untuk Pengambilan Julai 2017

The Malay College Kuala Kangsar (MCKK) membuka tawaran kepada pelajar lepasan SPM untuk mengikuti pengajian peringkat pra-universiti International Baccalaureate Diploma Programme untuk kemasukan Julai 2017.

Calon-calon yang berkelayakan dan berminat dijemput untuk memohon dengan melayari laman web rasmi MCKK atau ke http://ibdpmckk.com untuk syarat-syarat kemasukan, borang permohanan serta maklumat berkaitan. Sila emel ke This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. untuk sebarang pertanyaan. 

Beberapa biasiswa akan ditawarkan kepada calon-calon yang layak.

Tarikh tutup permohonan adalah pada 15 April 2017.

TEMUBUAL RTM BERSAMA HM ANAND

SINGLE SIGN-ON

Single Sign-on (SSO) ialah satu ciri kawalan akses untuk pelbagai sistem yang  berkaitan tetapi tidak bergantung di antara satu sama lain. Dengan ciri ini, seorang  pengguna hanya perlu log masuk sekali sahaja untuk mengakses semua sistem yang dibenarkan akses tanpa perlu log masuk secara berasingan untuk setiap sistem. 

 

 

MCKK Sebagai Sekolah Berprestasi Tinggi

Sekolah Berprestasi Tinggi (SBT) ditakrifkan sebagai sekolah yang mempunyai etos, watak, identiti tersendiri dan unik serta menyerlah dalam semua aspek pendidikan. Sekolah ini mempunyai tradisi budaya kerja yang sangat tinggi dan cemerlang dengan modal insan nasional yang berkembang secara holistik dan berterusan serta mampu berdaya saing di persada antarabangsa dan menjadi sekolah pilihan utama.

Pemilihan kelompok 20 SBT yang pertama seperti diumumkan pada 25 Januari 2010 menyaksikan pengetua dan guru besar diberi autonomi tambahan dalam pengurusan kurikulum, kewangan dan kakitangan.

Pemilihan MCKK dalam kelompok 20 SBT pertama merupakan satu pencapaian yang sangat membanggakan buat warga sekolah. Secara holistiknya, ianya telah menyuntik semangat kepada para pendidik untuk terus berusaha demi menjaga reputasi sebagai SBT.

 

Hubungi Kami

          

The Malay College Kuala Kangsar,

Jalan Tun Abdul Razak,

33000 Kuala Kangsar,

Perak Darul Ridzuan,

MALAYSIA.

 

Tel: +605 7761400

Fax: +605 7764500

Emel : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PAUTAN PEMBELAJARAN